Меню
Кошница

Unimed Pharma Сенсилукс Капки за очи 0,5 мг/мл х10мл

Unimed Pharma Сенсилукс Капки за очи 0,5 мг/мл х10мл
Unimed Pharma Сенсилукс Капки за очи 0,5 мг/мл х10мл
6.90лв.
  • Налично: В наличност
  • Тегло: 0.02kg

Unimed Pharma Sensilux е лекарствени продукти под формата на капки за очи, разтвор на тетризолинов хидрохлорид за облекчаване признаците на оток, подуване на конюнктивата, чувството на парене, дразнене, сърбеж и болка. Сенсилукс на Унимед Фарма се препоръчва за облекчаване на признаците на умерено очно дразнене от неинфекционен произход. Препаратът е приложим при симптоми на конюнктивална едема и хиперемия при пациенти с очно дразнене, дължащо се на вятър, прах, светлина, дим, хлорирана вода, козметични продукти или контактни лещи. Той се използува също за лечение на алергично възпалителни симптоми предизвикани от свръхчувствителност към полени. Сенсилукс е предназначен за възрастни, младежи и деца по-големи от 7 години.

Внимание: 

Да не се прилага при свръхчувствителност към съставките на продукта, при инфекциозно възпаление на очите (от вирусен или бактериален произход), в случаите на сухо възпаление на конюнктивата и корнеата и тези с намалено сълзоотделяне. Той не трябва да се прилага и при пациенти страдащи от закритоъгълна глаукома.

Да не се прилага при деца по две годишна възраст.

Прилагането на продукта при деца между 2 и 7 години, бременни и кърмещи майки трябва да става само след консултация с лекар.
Продуктът трябва да се прилага внимателно при пациенти със сериозни сърдечно съдови заболявания.

Лекарственият продукт не трябва да се употребява след срока на годност означен на опаковката.

Отворената опаковка може да се използва до 28 дни след първото отваряне.

Да се държи далеч от деца.

Да се съхранява при температура под 25 °С, да не се държи в хладилник, да се пази от светлина.


Състав на Unimed Pharma Сенсилукс Капки за очи 0,5 мг/мл х10мл:

  • Състав в 1 ml разтвор: Tetryzoline hydrochloride 0.5 mg.
  • Помощни вещества: ритозид трихидрат, бензалкониев хлорид, натриев хлорид, борна киселина, натриев тетраборат, динатриев ЕДТА, солна киселина, пречистена вода.

Начин на употреба на Unimed Pharma Сенсилукс Капки за очи 0,5 мг/мл х10мл:

Препоръчителна доза: 

  • За възрастни: По 1-2 капки от 2 до 3 пъти дневно в конюнктивалната торбичка. Продължителността на лечение е индивидуална, като не се препоръчва да трае по дълго от 14 дни. За препоръчване е лечението да се спре при изчезване на симптомите. Рядко продуктът може да се използува без ограничение.
  • За деца по-възрастни от 7 години: По лекарско предписание: По една  капка 1 до 2 пъти дневно в конюнктивалната торбичка.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност