Меню
Кошница

MEDA Уралит У Гранули при уратни камъни х280 грама

MEDA Уралит У Гранули при уратни камъни х280 грама
MEDA Уралит У Гранули при уратни камъни х280 грама
39.00лв.
  • Налично: В наличност
  • Тегло: 0.30kg

Uralit U granules е лекарствен продукт под формата на гранули без лекарско предписание, съдържащ калиево натриев хидрогенцитрат, предназначен за лечение на камъни в бъбреците, за разбиване на уратни камъни и за метафилаксия (предпазване от рецидиви) на калциеви камъни и уратни камъни, както и смесени форми камъни от калциев оксалат / уратна киселина или калциев оксалат / калциев фосфат.

Внимание:

Преди употреба прочетете внимателно на продукта, възможните нежелани реакции, противопоказания, взаимодействия и предупреждения.

Кратка характеристика на продукта може да откриете.
Винаги приемайте продукта, така както е препоръчал Вашият лекар.
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Не използвайте след изтичане срока на годност.


Състав

Активното вещество е: калиево-натриев хидрогенцитрат 
1 мерителна лъжица от 2,5 g гранули съдържа:

калиево натриев хидрогенцитрат (6:6:3:5) - 2,4 g.
Помощните вещества са: ароматизатор - лимоново масло, оцветител - портокалово жълто S (Е110).


Начин на употреба

Ако лекарят не ви е предписал друго, спазвайте следващите по-долу инструкции, защото иначе Уралит-У няма да действа както трябва!

а) За разтваряне и предпазване от повторна поява на уратни камъни:
По колко и колко често трябва да вземате Уралит-У?
Вземайте 4 мерителни лъжици (= 10 g гранули) дневно, разделени на 3 приема, след хранене: Пийте 1 мерителна лъжица всяка сутрин, 1 на обед и 2 всяка вечер след ядене. pH на прясната урина трябва да бъде в границата между 6.2 - 6.8.
Ако нивото на pH е по-ниско, дневната доза трябва да се увеличи с половин мерителна лъжичка вечер. Ако pH е над препоръчваната граница, дневната доза трябва да се намали с половин мерителна лъжица вечер. Трябва да бъде намерена точната доза, при която pH на прясната урина преди приемане на дозата Уралит-У да бъде в допустимите граници.
За метафилаксия на уратните камъни се препоръчва редовно следене на pH на урината.

б) За предпазване от рецидив на калциеви камъни:
По колко и колко често трябва да вземате Уралит-У?
Дневната доза трябва да бъде 2-3 мерителни лъжици (= 5 - 7.5 g гранули), която да се взема еднократно вечер. Ако pH е много ниско трябва да се вземат 3 - 4.5 мерителни лъжици (= 7.5 - 11.25 g гранули), разделени на 2-3 дози през деня, след ядене. Трябва да се стремите към pH на урината 7.0. pH не трябва да пада под 6.2 и да се вдига над 7.4.
Нивата на цитрат и/или pH на урината трябва редовно да се проверяват и според това да се уточни индивидуалната дозировка.

Начин на приложение
Гранулите трябва да се разтварят в чаша вода и след това да се изпиват.

Измерване pH на урината:
Непосредствено преди приемане на всяка доза вземете лентичка от индикаторната хартия, която се намира в опаковката, хванете я с щипката (също приложена) и я намокрете с прясна урина. След това сравнете цвета на намокрената лентичка с цветната диаграма и прочетете какво pH е напечатано под съответния цвят. Така прочетеното pH и броя на мерителните лъжици от гранулите, които сте изпили, се записват в контролния календар. Трябва да носите контролния календар със себе си винаги, когато посещавате лекаря.

Продължителност на употреба
Вашият лекар ще определи продължителността на лечение. Ако оплакванията продължават, трябва да посетите лекаря си.
Ако имате усещането, че действието на Уралит-У е прекалено силно или прекалено слабо, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте взели по-голямо количество Уралит-У отколкото трябва
При условие, че бъбречната функция е нормална, не трябва да се очакват нежелани ефекти върху метаболитните или физиологични параметри, дори когато са били приети дози, по-големи от препоръчваните.
Всяко предозиране може да бъде разпознато по всяко време чрез проверка на pH на урината и може да бъде коригирано чрез намаляване на дозировката. Ако е необходимо, консултирайте се с лекар.

Ако имате допълнителни въпроси за употребата на този продукт, попитайте своя лекар или фармацевт.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност