Меню
Кошница

JOHNSON&JOHNSON Никорет Спрей за уста за отказване на цигари 1 мг/впръскване х13,2 мл

JOHNSON&JOHNSON Никорет Спрей за уста за отказване на цигари 1 мг/впръскване х13,2 мл
JOHNSON&JOHNSON Никорет Спрей за уста за отказване на цигари 1 мг/впръскване х13,2 мл
26.90лв.
  • Налично: В наличност
  • Тегло: 0.02kg

Nicorette Spray 1 mg/spray, oromucosal spray, solution е лекарствен продукт без лекарско предписание под формата на спрей за устната лигавица, съдържащ никотин, който се използва, за да Ви помогне да спрете пушенето, когато искате да оставите цигарите. Това е вид лечение, наречено никотинова заместителна терапия (НЗТ). Никорет Спрей облекчава симптомите на отнемане на никотина, включително никотиновия глад - симптоми, които получавате, когато прекратявате пушенето. Когато внезапно престанете да осигурявате никотин от тютюн на Вашия организъм, вие получавате различни неприятни усещания, наречени симптоми на отнемане. Като използвате Никорет Спрей, Вие може да предотвратите или да намалите тези неприятни усещания и желанието за пушене. Това е така, защото Вие продължавате да подавате малко количество никотин в организма си за кратък период от време. Никорет Спрей не съдържа катран, въглероден окис или други токсини от цигарения дим. За да се подобри вероятността за получаване на помощ при прекратяване на пушенето, трябва, ако можете, да потърсите също и консултация и подкрепа.

Внимание:

Преди употреба прочетете внимателно на продукта, възможните нежелани реакции, противопоказания, взаимодействия и предупреждения.
Кратката характеристика на продукта можете да намерите 
.
Винаги приемайте продукта, така както е препоръчал Вашият лекар.
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Не използвайте след изтичане срока на годност.

Състав

Активното вещество е: никотин. Едно впръскване доставя 1 mg никотин.
Другите съставки са: пропиленгликол, безводен етанол, трометамол, полоксамер 407, глицерол, натриев хидроген карбонат, левоментол, ментов аромат, охлаждащ аромат, сукралоза, ацесулфам калий, хлороводородна киселина (за pH регулиране) и пречистена вода.

Начин На Употреба

Винаги приемайте Никорет Спрей точно както е описано в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Хора под 18-годишна възраст не трябва да употребяват Никорет Спрей.
Трябва да прекратите пушенето напълно по време на лечение с Никорет Спрей.
Следната таблица показва препоръчителния процес с Никорет Спрей стъпка по стъпка.

Стъпка 1: Седмици 1-6
Прилагат се 1 или 2 впръсквания, когато обикновено бихте пушили цигари или когато имате желание за пушене. Първо направете едно впръскване и, ако желанието Ви за пушене не изчезне до няколко минути, направете второ впръскване. Ако са необходими 2 впръсквания, бъдещите дози може да се доставят като 2 последователни впръсквания. При повечето пушачи това означава около 1 или 2 впръсквания през 30 минути до 1 час.
Например, ако пушите средно 15 цигари на ден, трябва да приложите 1 или 2 впръсквания поне 15 пъти през деня.
Не прилагайте повече от 2 впръсквания наведнъж или 4 впръсквания на час за 16 часа. Максималната доза е 64 впръсквания в рамките на 16 часа за всеки 24-часов период.

Стъпка 2: Седмици 7-9
Започвате да намалявате броя на впръскванията на ден.
Към края на седмица 9 трябва да използвате ПОЛОВИНАТА от средния брой впръсквания на ден, които сте правили в Стъпка 1.

Стъпка 3: Седмици 10-12
Продължавате да намалявате броя на впръскванията на ден, така че да не използвате повече от 4 впръсквания на ден през седмица 12. Когато сте намалили до 2-4 впръсквания на ден, трябва да преустановите употребата на Никорет Спрей.
След спирането на лечението може да се изкушите да запушите отново. Запазете оставащите дози от спрея, тъй като желанието за пушене може да се появи внезапно. Ако имате желание за пушене, направете едно или две впръсквания, ако едното впръскване не помогне до няколко минути.

Обикновено трябва да вземате Никорет Спрей в продължение на 3 месеца, но не по-дълго от 6 месеца.
Консултирайте се с Вашия лекар, ако трябва да използвате Никорет Спрей по-дълго от 6 месеца.

Следвайте внимателно тези указания и използвайте картините, за да ви насочват
Отключване на накрайника
Как се отваря опаковката с дозиращото устройство
1. Използвайте палеца си, за да приплъзнете надолу бутона, докато го натискате леко навътре. Не натискайте твърде силно.
2. Докато натискате навътре, плъзнете нагоре, за да отключите върха на опаковката с дозиращото устройство. След това освободете бутона.

Как се зарежда опаковката с дозиращото устройство
Когато използвате спрея за устна лигавица за първи път, първо трябва да заредите помпата на спрея. Насочете накрайника на спрея безопасно далече от вас, от други възрастни, деца или домашни любимци. Натиснете върха на опаковката с дозиращото устройство с показалеца си 3 пъти, докато се появи фин спрей. Ако не използвате спрея в продължение на 2 дни, тази процедура по зареждане ще трябва да се повтори.

Как се използва опаковката с дозиращото устройство
3. Насочете накрайника на спрея към отворената си уста и го дръжте колкото е възможно по-близко до устата.
4. Натиснете плътно върха на опаковката с дозиращото устройство, за да се освободи едно впръскване в устата, като избягвате устните. За да избегнете попадането на спрей в гърлото, не вдишвайте, докато впръсквате. За получаваме на най-добри резултати не трябва да преглъщате за няколко секунди след впръскването.

Прибиране на накрайника
Как се затваря опаковката с дозиращото устройство
5. Приплъзнете бутона надолу, докато той може да се натисне навътре.
6. Докато натискате, плъзнете върха на опаковката с дозиращото устройство надолу. Освободете бутона. Сега опаковката с дозиращото устройство е затворена.
За да вземете друга доза, повторете горните стъпки.

Затваряйте опаковката с дозиращото устройство всеки път след употреба, за да предотвратите използването на спрея от деца и случайно изпръскване.
Трябва да се внимава да не се напръскат очите, докато прилагате спрея за устна лигавица. Ако спрей попадне в очите ви, изплакнете обилно с вода.

Ако сте приели повече от необходимата доза Никорет Спрей
Предозиране на никотин може да възникне, ако пушите едновременно с приема на Никорет Спрей.

Ако дете приеме Никорет Спрей или ако сте приели повече от необходимата доза Никорет Спрей, трябва да се свържете с Вашия лекар или да отидете до най-близката болница незабавно. Дози никотин, които се понасят от възрастни пушачи по време на лечение, при малки деца може да предизвикат тежки симптоми на отравяне, които може да бъдат фатални.
Симптомите на предозиране са позиви за повръщане (гадене), отделяне на твърде много слюнка, стомашна болка, диария, изпотяване, главоболие, замайване, промяна на слуха и чувство на голяма слабост. При високи дози тези симптоми може да се последват от понижаване на кръвното налягане, слаб и неритмичен пулс, затруднение при дишане, изключителна умора, колапс на кръвообращението и генерализирани гърчове.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност