Меню
Кошница

Johnson&Johnson Никорет Клиър Пластири за отказване на цигарите 10 мг х7 броя

Johnson&Johnson Никорет Клиър Пластири за отказване на цигарите 10 мг х7 броя
Johnson&Johnson Никорет Клиър Пластири за отказване на цигарите 10 мг х7 броя
29.90лв.
  • Налично: В наличност
  • Тегло: 0.02kg

NICORETTE INVISIPATCH 25 mg/16h, 15 mg/16 h и 10 mg/16 h, transdermal patch e лекарствен продукт, отпускан без лекарско предписание под формата на трансдермални пластири, съдържащи никотин, който се използва за лечение на тютюнева зависимост при пушачи, мотивирани да оставят цигарите, като свежда до минимум необходимостта от запалване на цигара и намалява трудностите, които изпитват пушачите, когато се опитват да прекратят пушенето (напр. главоболие, безсъние, тревожност). 

Внимание

Преди употреба прочетете внимателно на продукта, възможните нежелани реакции, противопоказания, взаимодействия и предупреждения.
Кратката характеристика на продукта можете да намерите 
.
Винаги приемайте продукта, така както е препоръчал Вашият лекар.
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Не използвайте след изтичане срока на годност.


Състав

Активното вещество е: никотин. 

НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ 25 mg/16 часа
Един пластир съдържа 39,37 mg никотин, от който се освобождава 25 mg никотин за 16 часа. 

НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ 15 mg/16 часа
Един пластир съдържа 23,62 mg никотин, от който се освобождава 15 mg никотин за 16 часа. 

НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ 10 mg/16 часа
Един пластир съдържа 15,75 mg никотин, от който се освобождава 10 mg никотин за 16 часа.

Другите съставки са: средноверижни триглицериди, основен бутилиран метакрилатен кополимер, филм от полиетилентерефталат (PET), акрилен адхезивен разтвор, калиев хидроксид, кроскармелоза натрий, алуминиев ацетилацетонат, силиконизирана освобождаваща PET подложка, алуминизирана от едната страна, печатарско мастило. 
НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ (всички количества на активното вещество) не съдържа никакъв продукт от животински произход.

Начин на употреа на Никорет Инвизипеч Пластири за отказване на цигарите 10 мг х7 броя:

 

Деца и юноши

НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ не трябва да се прилага при лица под 18-годишна възраст без препоръка от медицински специалист. Опитът с лечение на тази възрастова група с НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ е ограничен.
Възрастни и пациенти в старческа възрастЛечението с НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ обикновено продължава 12 седмици.В деня на започване на лечението вие трябва да сте спрели напълно пушенето, така че последната цигара е в деня преди залепване на пластира върху кожата. Не пушете по време на лечение.Лечението се започва с пластирите с по-висока доза и след това постепенно се преминава към пластири с по-малки количества никотин.Лечението с пластира имитира флуктуациите на никотина при пушачите през деня, като по време на сън никотин не постъпва. Дневното лечение с никотиновия пластир не води до нарушенията на съня, наблюдавани при приложение на никотин по време на сън.Пушачи с висока зависимост (Тест на Fagerstrom за никотинова зависимост > 6 или пушене на > 20 цигари дневно) трябва да започнат лечението от Стъпка 1 с пластира от 25 mg/16 часа, като прилагат по един пластир в продължение на 8 седмици.След това трябва да се започне постепенното прекратяване на употребата на пластирите - Стъпка 2. Трябва да се прилага по един пластир от 15 mg/16 часа всеки ден в продължение на 2 седмици, последвано от един пластир от 10 mg/16 часа дневно за 2 седмици.Пушачите с ниска зависимост започват от Стъпка 2 (15 mg/16 часа) в продължение на 8 седмици и намаляват дозата до Стъпка 3 (10 mg/16 часа) през последните 4 седмици.

Пушачи с висока зависимост Пушачи с ниска зависимостСхема на дозиране Продъл-жителност Схема на дозиране Продъл-жителностСтъпка 1 Никорет Инвизипеч 25 mg Първите 8 седмици Стъпка 1 -Стъпка 2 Никорет Инвизипеч 15 mg Следващите 2 седмици Стъпка 2 Никорет Инвизипеч 15 mg Първите 8 седмициСтъпка 3 Никорет Инвизипеч 10 mg Последните 2 седмици Стъпка 3 Никорет Инвизипеч 10 mg Последните 4 седмициОбикновено, употребата на НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ за повече от 6 месеца не се препоръчва, но някои хора може да се нуждаят от по-продължително лечение, за да избягнат подновяването на навика за пушене.
Как да се прилага НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ?Пластирът трябва да се прилага веднъж дневно върху чист и сух неувреден участък от кожата на бедрото, мишницата или гръдния кош. За да се избегне кожно дразнене, тези участъци трябва да се сменят всеки ден, като едно място не трябва да се използва в последователни дни.НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ трябва да се притисне към кожата сутрин и да се отстрани преди лягане. Периодът на резорбция е 16 часа, така че нуждата от пушене се покрива и сънят не се нарушава.
Не е необходимо да махате пластира, когато си вземате вана или душ.1. Измийте ръцете си преди прилагане на пластира.2. Отворете отстрани торбичката с ножици, както е показано. Изберете чист, сух, неувреден участък от кожа без косми, като бедрото, мишницата или гръдния кош.3. Махнете една част от сребристата алуминиева подложка, колкото е възможно повече. Избягвайте да пипате лепливата повърхност на пластира с пръсти, колкото е възможно повече.4. Приложете внимателно лепливата част от пластира върху кожата и махнете останалата част от сребристата алуминиева подложка.5. Притиснете пластира здраво върху кожата си с дланта или върха на пръстите си.6. Разтрийте силно с пръстите си краищата, за да може пластирът да залепне здраво.
Употребата на кожни масла или талк може да попречат на доброто залепване на пластира.След отстраняването им, употребените пластири трябва да се изхвърлят внимателно. Пластирът не трябва да остава върху кожата по време на нощния сън.Ако забравите да отлепите пластира през нощта, може да продължите лечението на сутринта, като махнете стария пластир и приложите новия - без никакво прекъсване.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност