Меню
Кошница

Jamieson Фолиева киселина 0,4мг х200 таблетки

Jamieson Фолиева киселина 0,4мг х200 таблетки
Jamieson Фолиева киселина 0,4мг х200 таблетки
19.80лв.
  • Налично: В наличност
  • Тегло: 0.12kg
Фолиевата киселина, наричана още витамин B9, е водноразтворим витамин, важен пренатален нутриент за бременни и кърмачки. Фолиевата киселина спомага за регулирането на ембрионалното и зародишно развитие. Витаминът оказва и положително въздействие върху организма на бъдещата майка – тонизира и намалява нивото на стресовите хормони. Кисeлината поддържа здравето на сърдечно-съдовата система, действа като коензим за ДНК синтеза и повишава естественото образуване на кръвни клетки. Дефицитът на фолиева киселина в организма предизвиква нарушения на клетъчното деление. Тъй като организмът не произвежда витамина, той трябва да се набавя най-вече чрез храна или под формата на таблетки. Приемът на фолиева киселина преди и по време на първите три месеца от бременността може да спомогне за превенция на вродени дефекти на невралната тръба като спина бифида. Продуктът е особено полезен и за жени, склонни към анемия. Фолиевата киселина е важна за превръщането на аминокиселината метионин в цистеин. Ако този витамин не е достатъчен, или ако съществува дефект в ензимите, отговорни за това превръщане, се получават повишени нива на хомоцистеин. Това е вторичен продукт, който се натрупва в тялото, като уврежда вътрешността на кръвоносните съдове и уврежда сърдечно-съдовата система. Като регулира производството и използването на това вредно съединение в тялото, фолиевата киселина може да предотврати това натрупване.Внимание:


Фолиевата киселина е с ниска токсичност, но не се препоръчва прием на големи количества от витамина, тъй като те могат да прикрият съществуващ дефицит на витамин В12, поради сходните функции на двата витамина.

Състав
1 таблетка съдържа: Фолиева киселина 400 mcg / 0.4 mg Не съдържа захар, нишесте, глутен, лактоза, изкуствени оцветители и овкусител.
Начин На Употреба
Препоръчителна дневна доза: 1 таблетка дневно по време на хранене.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност