Меню
Кошница

Innothera Тубулкус Компресивна терапия за разширени вени, размер XXL - 1 чифт

Innothera Тубулкус Компресивна терапия за разширени вени, размер XXL - 1 чифт
Innothera Тубулкус Компресивна терапия за разширени вени, размер XXL - 1 чифт
112.90лв.
  • Налично: В наличност
  • Тегло: 0.20kg

Tubulcus представлява придържаща тръбна ортеза без пета с отворено стъпало от плетен bi-sens еластичен текстил, предназначен е за лечение на венозни рани по краката. Продукта упражнява постоянен и продължителен натиск, който е ефикасен и неагресивен, необходим за лечението на венозни рани / язви. Ефикасно противодейства на венозния кръвен застой, който е причина за образуването на рани.  Ортезата е предназначена за продължително носене ден и нощ. Tubulcus®  е истинска иновация, която съчетава ефикасността на традиционното бинтоване и опростената употреба и удобството на съвременните чорапи за венозна компресия. Tubulcus®  е медицинско изделие, и както при всяка терапия изисква редовно лекарско проследяване на резултата от ефикасността на лечението. Прилага се бързо и лесно благодарение на гъвкава помощна система за поставяне (нахлузване на крака). Застава отлично на крака, не се плъзга, не се набръчква и не образува примки. Ортезата има естетичен вид и е приятна за носене (памучна вътрешна страна за контакт с кожата). Продукта е предназначен за многократна употреба след изпиране на 60о С. Тествана е след 20 изпирания без загуба на характеристиките за компресия, тестът е извършен в Болничен Университетски Център в Нанси.

Състав:

Изработен е от еластан, от полиамид и от памук.

Начин на употреба:

Поставянето на Tubulcus®  става по време на консултация и след полагане на грижи за раната, то се извършва от лекар или медицинска сестра. Поставянето се улеснява с ползването на устройството за нахлузване на крака. Tubulcus®  се поставя върху превръзката на раната. Необходимо е да се вземат предварително мерки (измервания) за да бъде избран най-подходящия  за съответния пациент размер Tubulcus® .

Поставянето, което винаги винаги става в легнало положение по гръб, е много просто и безболезненно благодарение на употребата на гъвкавата система за нахлузване на крака. Позицията на цветния конец е за означаване и съсредоточаване на натиска, който има важно значение за ефикасността на Tubulcus®  : той трябва винаги да се намира на нивото или малко по-отдоу на най-долната част от раната. Tubulcus® се наглася по дължина: двата изплетени края, които не се поставят могат да бъдат изрязани с ножица, така, че да дойдат точно на стъпалото и евентуално на подходящото място на крака. Когато извършвате подмяна на Tubulcus® , не сваляйте с дърпане на долния край (откъм стъпалото), за да се предотврати грубото сваляне на превръзката на раната отдолу. Свалянето трябва да започне от горната част както е показано на снимка 2.

Tubulcus®  се сменя в зависимост от честотата на локалните грижи и извършване то на превръзки на раните. Tubulcus®  е разчетен да се носи непрекъснато в продължение на 7 дни, денонощно. Tubulcus®   трябва да се подменя средно на период от 7 дни, тогава се сменя и превръзката на раната ( с изключение на случаите, в които е нужна по-честа смяна на превръзките).


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност