Меню
Кошница

GLAXOSMITHKLINE CHC Зовиракс Дуо Крем при херпеси х2 грама

GLAXOSMITHKLINE CHC Зовиракс Дуо Крем при херпеси х2 грама
GLAXOSMITHKLINE CHC Зовиракс Дуо Крем при херпеси х2 грама
14.00лв.
  • Налично: В наличност
  • Тегло: 0.02kg

Zovirax Duo 50 mg/g + 10 mg/g cream от GlaxoSmithKline (GSK) представлява лекарствен продукт без лекасрко предписание под формата на крем за външно приложение при възрастни и деца над 12 години. Активни съставки в Зовиракс Дуо са ацикловир и хидрокортизон. Ацикловир е антивирусно средство, което действа срещу вируса, който причинява херпес. Хидрокортизон е лек стероид, който намалява възпалението, свързано с херпеса. Зовиракс Дуо се използва за лечение на ранни признаци и симптоми (напр. изтръпване, сърбеж или зачервяване) на херпеси по устните и кожата в близост до устните, за да намали риска от прогресиране на херпеса до мехури при възрастни и юноши. Дори ако херпесът прогресира до мехури, Зовиракс Дуо ще съкрати процеса на лечение приблизително от половин до един ден, в сравнение с крем без наличие на активни вещества.

 

Внимание:

 

Прочетете внимателно цялата , преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Използвайте само върху херпеси по устните и кожата в близост до устните.

Само за външна употреба.

Не употребявайте повече от препоръчаната доза.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява под 25°С. Да не се съхранява в хладилник или замразява.

Не използвайте това лекарство след срока на годност.

Срок на годност след първото отваряне на тубата: 3 месеца.

Не използвайте това лекарство, ако забележите, че външният вид и/или текстурата на крема са променени.

Не прилагайте това лекарство на деца под 12 години, защото не е известно как действа при тях и дали е безопасно да го използват.

Състав

Активните вещества са ацикловир и хидрокортизон. Един грам крем съдържа 50 mg ацикловир и 10 mg хидрокортизон.
Другите съставки са течен парафин, пропиленгликол, изопропилмиристат, натриев лаурилсулфат, цетостеарнлов алкохол, бял мек парафин, полоксамер 188, лимонена киселина монохидрат, натриев хидроксид, хлороводородна киселина и пречистена вода.

Начин На Употреба

За възрастни и деца на и над 12 години.

Нанасяйте крема пет пъти дневно в продължение на 5 дни (приблизително на всеки 3-4 часа). Препоръчва се да започнете лечение възможно най-скоро, за предпочитане при първите признаци или симптоми (напр. изтръпване, сърбеж или зачервяване).

Да не се използва за повече от 5 дни. Ако 5 дни след приключване на лечението все още се наблюдава наличието на симптоми, трябва да потърсите лекарска помощ.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност