Меню
Кошница

Eurogine Novaplus Т (CU380+AG) Normal Cobre Гинекологична спирала

Eurogine Novaplus Т (CU380+AG) Normal Cobre Гинекологична спирала
Eurogine Novaplus Т (CU380+AG) Normal Cobre Гинекологична спирала
29.90лв.
  • Налично: В наличност
  • Тегло: 0.05kg

Eurogine Novaplus Т (CU380+AG) Normal е стерилна вътрематочна спирала за приложение с цел контрацепция. Тялото на спиралата под формата на "Y" е изработено от полиетилен. По протежението на вертикалната му ос е навита медна жичка, а в долния край има прикачени полиетиленови конци. Тялото е поставено във въвеждаща канюла със силиконов пръстен, който отбелязва дълбочината на маточната кухина. В комплекта е включено и бутало за въвеждане. Противозачатъчната ефикасност е много висока. След отстраняване или изхвърляне на спиралата, вероятността от забременяване е напълно нормална. Ако подозирате, че сте забременели по време на употребата на спиралата, свържете се с Вашия лекуващ лекар, за да я отстрани, ако е необходимо. Размер: Нормал - 31 мм х 33 мм.

Внимание: 

За еднократна употреба.

Не използвайте, ако опаковката е отворена или с нарушена цялост.

Винаги спазвайте правилата за асептика.

След отстраняване, унищожете спиралата съгласно изискванията на местното законодателство за унищожаване на потенциално заразни биологични изделия.

Характеристики

99,99% чиста медна противозачатъчна тел
380 mm2 медна повърхност в зависимост от модела.
Налични 2 размера (нормални и мини), за да се подобри прилягането му в матката.
Y-образна IUD.
Безопасност на контрацепцията до 5 години.
Система за предварително поставяне
CE маркиран.

Начин На Употреба

Техника на въвеждане:
Преди поставянето на вътрематочна спирала е необходимо да се направят цитологични тестове, за да се изключат всички възможни противопоказания.
При въвеждане на спиралата, спазвайте следните процедури:
Направете гинекологичен преглед, за да определите дълбочината и позицията на матката.
Използвайте спекулум, за да огледате шийката.
Дезинфекцирайте шийката като използвате антисептичен разтвор.
Клампирайте предната част на шийката, за да издърпате шийката когато е необходимо.
Измерете дълбочината и посоката на цервикалния канал.

Следвайте стъпките за въвеждане:
След като сте сондирали матката, отворете опаковката наполовина, за да разкриете подвижния пръстен на въвеждащата канюла. Нагласете пръстена така, че разстоянието от хоризонталните рамена на спиралата до долния ръб на пръстена да отговаря на разстоянието измерено със сондата.
Преди въвеждането може да огънете канюлата, така че да приеме позицията на матката. Огъването трябва да се извърши още докато спиралата е в стерилната опаковка и не е поставена във въвеждащата канюла.

Хванете конците и издърпайте спиралата в канюлата докато краищата на хоризонталните рамена покрият отвора на канюлата. Вътрематочната спирала не трябва да престоява във въвеждащата канюла повече от 5 мин. Поставете буталото в канюлата, като междувременно с другата ръка държите конците опънати. Това гарантира, че полиетиленовите конци ще останат опънати вътре в канюлата и няма да се заплетат от буталото.

Поставете буталото в посоката на отваряне на рамената. Въведете канюлата в цервикалния канал докато пръстена опре в цервикса.

Проверете кръглата част на буталото. Освобождавайте рамената на спиралата като плъзгате канюлата спрямо буталото, докато края опре в кръглата част на канюлата. Убедете се, че разстоянието между пръстена и цервикалния вход е около 15 мм.

Продължете въвеждането на спиралата с помощта на канюлата и буталото докато пръстена опре отново в шийката.

Много важно!
Освободете спиралата изцяло от въвеждащата канюла като издърпате канюлата навън, докато буталото остане напълно вътре в нея. Извадете внимателно буталото като придържате канюлата неподвижна. Убедете се, че полиетиленовите конци се движат свободно в канюлата и няма опасност да разместят спиралата.

Срежете полиетиленовите конци така, че около 2 см от тях да останат извън шийката.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност