Меню
Кошница

Eurogine Gold Т (CU375+AU) Normal Гинекологична спирала

Eurogine Gold Т (CU375+AU) Normal Гинекологична спирала
Eurogine Gold Т (CU375+AU) Normal Гинекологична спирала
79.90лв.
  • Налично: В наличност
  • Тегло: 0.05kg

Eurogine Gold Т (CU375+AU) Normal е стерилна вътрематочна спирала за приложение с цел контрацепция. Тялото на вътрематочната спирала "Gold Т" има форма на "Y" и е изработено от полиетилен. По протежението на вертикалната ос е навита медна жичка със златна сърцевина, а в долния край има прикачен полиетиленов конец. Тялото е поставено в система за въвеждане, снабдена с подвижно бутало за спазване на хистерометрията, което осигурява правилното поставяне на спиралата във вътрешността на матката. Вътрематочната спирала е изработена от полиетилен, като по вертикалната й ос е навита медна жичка. В долния край на тази ос е пришит полиетиленов конец, който се използва при отстраняване на спиралата. В зависимост от морфологията на матката лекарят може да избира между три размера на спиралата (в зависимост от модела). Лекарят може също да избира и между три форми на тялото (Т, Y или котва), както и между плътна медна жичка или със сребърна или златна сърцевина (в зависимост от модела).

Внимание: 

За еднократна употреба.

Не използвайте, ако опаковката е отворена или с нарушена цялост.

Винаги спазвайте правилата за асептика.

След отстраняване, унищожете спиралата съгласно изискванията на местното законодателство за унищожаване на потенциално заразни биологични изделия.

Характеристики на Eurogine Gold Т (CU375+AU) Normal Гинекологична спирала.

Най-специалният IUD по света: 99,99% чиста медна противозачатъчна тел + златно ядро 0,1 mm Ø
375 mm2 медна повърхност
Безопасност на контрацепцията до 5 години
Y-образна IUD
Налични 3 размера (макси, нормални и мини), които подобряват прилягането му в матката и увеличават комфорта на пациента
Златното ядро намалява драстично риска от счупване на спиралата
Уникална и лесна система за поставяне, която осигурява по-висока степен на прецизност в ендокавитарното поставяне и елиминира риска от случайна перфорация на матката
CE маркиран

Начин на употреба на Eurogine Gold Т (CU375+AU) Normal Гинекологична спирала.

Техника на въвеждане:
Преди поставянето на вътрематочна спирала е необходимо да се направят цитологични тестове, за да се изключат всички възможни противопоказания.
При въвеждане на спиралата, спазвайте следните процедури:
Направете гинекологичен преглед, за да определите дълбочината и позицията на матката.
Използвайте спекулум, за да огледате шийката.
Дезинфекцирайте шийката като използвате антисептичен разтвор.
Клампирайте предната част на шийката, за да издърпате шийката когато е необходимо.
Измерете дълбочината и посоката на цервикалния канал.

Следвайте стъпките за въвеждане:
След като сте сондирали матката, отворете опаковката наполовина, за да разкриете подвижния пръстен на въвеждащата канюла. Нагласете пръстена така, че разстоянието от хоризонталните рамена на спиралата до долния ръб на пръстена да отговаря на разстоянието измерено със сондата.
Преди въвеждането може да огънете канюлата, така че да приеме позицията на матката. Огъването трябва да се извърши още докато спиралата е в стерилната опаковка и не е поставена във въвеждащата канюла.

Хванете конците и издърпайте спиралата в канюлата докато краищата на хоризонталните рамена покрият отвора на канюлата. Вътрематочната спирала не трябва да престоява във въвеждащата канюла повече от 5 мин. Поставете буталото в канюлата, като междувременно с другата ръка държите конците опънати. Това гарантира, че полиетиленовите конци ще останат опънати вътре в канюлата и няма да се заплетат от буталото.

Поставете буталото в посоката на отваряне на рамената. Въведете канюлата в цервикалния канал докато пръстена опре в цервикса.

Проверете кръглата част на буталото. Освобождавайте рамената на спиралата като плъзгате канюлата спрямо буталото, докато края опре в кръглата част на канюлата. Убедете се, че разстоянието между пръстена и цервикалния вход е около 15 мм.

Продължете въвеждането на спиралата с помощта на канюлата и буталото докато пръстена опре отново в шийката.

Много важно!
Освободете спиралата изцяло от въвеждащата канюла като издърпате канюлата навън, докато буталото остане напълно вътре в нея. Извадете внимателно буталото като придържате канюлата неподвижна. Убедете се, че полиетиленовите конци се движат свободно в канюлата и няма опасност да разместят спиралата.

Срежете полиетиленовите конци така, че около 2 см от тях да останат извън шийката.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност