Меню
Кошница

DMG Грип Стоп Спрей за нос х20 мл

DMG Грип Стоп Спрей за нос х20 мл
DMG Грип Стоп Спрей за нос х20 мл
16.90лв.
  • Налично: В наличност
  • Тегло: 0.07kg

СПРЕЙ ЗА НОС

АТАКУВА СИМПТОМИТЕ НА НАСТИНКА И ГРИП

Грип Стоп спрей е медицинско изделие и като такова проявяват локален ефект. Подходящи за честа и продължителна употреба, без възрастови ограничения.

Грип Стоп отпушва носа и предпазва носната лигавица. Благодарение на активните си съставки, продукта възпрепятства развитието на хронични синоназални патологични състояния, потиска развитието на бактериите и образуваните от тях биофилми. Притежава изразено антивирусно действие, възстановява назалната пропускливост и намалява продължителността на възпалителната реакция. Също така при употребата на Грип Стоп се стимулира реепителизацията на носната лигавица и се облекчават симптомите на простуда и грипни състояния.

Състав: Лактоферин, Карбоксиметил бета-глюкан, Д-пантенол, Дикалиев глициризинат, Хлорбутанол, Натриев н-хидроксиметилглицинат, ЕДТА динатриева сол, Полисорбат 20, естествени аромати, буферeн разтвор pH 7,0.

Действие на основните съставки:

            Лактоферинът е мултифункционален екстрацелуларен глюкопротеин, играещ важна роля в неспецифичната защита на организма. Той принадлежи към основните серумни транспортни протеини (желязопренасящ протеин) и отговаря за имунната защита на лигавиците на дихателната, храносмилателната и пикочо-половата система, но може да бъде открит и в различни телесни течности и секрети като (сълзи, слюнка, бронхиален секрет, жлъчка, панкреатичен сок, чревни и полови секрети). Най-богат източник на лактоферин е коластрата. Експресирайки се по лигавиците, той представлява една от първите линии на защита на организма срещу инфекции.

Антибактериалното действие на лактоферина се изразява в способността му да се свързва се с Fe3+ йони, което увлича до потискане и блокиране пролиферацията на редица бактерии, вируси, фунги и протозои. Известно е, че голяма част от патогенните бактерии се нуждаят от желязо за своя растеж и проявяват афинитет към него, което означава, че тяхната вирулентност е в пряка зависимост от наличието на желязо в средата, в която се развиват. Присъстват in vitro данни, че лактоферинът може да потисне образуването на биофилми. Липсата на желязо в средата, държи бактериите гладни и уязвими като ги принуждава да се движат, с което те стават неспособни да се прикрепват към повърхности.

Антивирусното действие на лактоферина се обуславя от способността на протеина да възпрепятства прикрепването на вирусите към клетъчните стени и проникването им в клетките. Лактоферинът потиска вирусната репликация в клетъчни култури.

Поради така изразените антивирусни и антибактериални свойства, имуномодулиращия си ефект, антитуморната си активност и дори антинеопластичните си свойства, лактоферинът придобива изключителен потенциал в клиничната практика.

            Карбоксиметил бета 1-3 D-глюкан – Роля на имуностимулатор, който активира макрофагите и клетки на имунната система намиращи се в назалната лигавица.

            Дексапантенол – реепителизиращо действие.

            Глицетиризинова киселина (Дикалиев глициризинат)- намалява продължителността на възпалителната реакция.

 

Внимание:

 

Не го използвайте в случай на свръхчувствителност към съставките на продукта.
В случай на нежелани реакции, спрете употребата на продукта и се консултирайте с лекар.
Не употребявайте продукта след изтичане на срока на годност, посочен на опаковката.
След употреба, затваряйте добре флакона.
Да се избягва контакт с очите.
Срок на годност след отваряне на флакона - 6 месеца.
Съхранявайте продукта далече от топлинни източници и на място, недостъпно за деца.

Състав

Състав на Грип Стоп Спрей за нос х20 мл:

 

Лактоферин, Карбоксиметил бета-глюкан, Д-пантенол, Дикалиев глициризинат, Хлорбутанол, Натриев н-хидроксиметилглицинат, ЕДТА динатриева сол, Полисорбат 20, естествени аромати, буферeн разтвор pH 7,0.
НЕ СЪДЪРЖА КСИЛОМЕТАЗОЛИН !!!!

Начин На Употреба

Начин на употреба ан Грип Стоп Спрей за нос х20 мл:

 

Грип Стоп спрей за нос е подходящ за деца над 12 месеца, бременни и възрастни пациенти.

Извършвайте по 2 впръсквания във всяка ноздра 2 пъти на ден или по друго лекарско предписание.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност