Warning: fopen(/home/zc1ri4ug/ocartdataaneta/storage/cache/cache.currency.1685951035): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/zc1ri4ug/ocartdataaneta/storage/modification/system/library/cache/file.php on line 49Warning: flock() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/zc1ri4ug/ocartdataaneta/storage/modification/system/library/cache/file.php on line 51Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/zc1ri4ug/ocartdataaneta/storage/modification/system/library/cache/file.php on line 53Warning: fflush() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/zc1ri4ug/ocartdataaneta/storage/modification/system/library/cache/file.php on line 55Warning: flock() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/zc1ri4ug/ocartdataaneta/storage/modification/system/library/cache/file.php on line 57Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/zc1ri4ug/ocartdataaneta/storage/modification/system/library/cache/file.php on line 59Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/zc1ri4ug/public_html/system/framework.php:42) in /home/zc1ri4ug/ocartdataaneta/storage/modification/catalog/controller/startup/startup.php on line 179 Декларация за поверителност
Меню
Кошница

Декларация за поверителност

Декларация за поверителност

Настоящата Декларация за поверителност се отнася до вашите личните данни, които APTEKA-ANETA.COM (наричано по-долу само "APTEKA-ANETA") събира с цел да ви предостави услуги ("Услуги") съгласно предмета си на дейност.

Чрез тази Декларация за поверителност ви информираме за нашите практики, които прилагаме при защитата на данните ви, за вашите права, които имате относно събраните лични данни за вас чрез нашите сайтове и мобилни приложения и/или събрани от нас чрез други споменати по-горе методи.

Ако имате въпроси, можете да се свържете с нас, като изпратите имейл до Длъжностното ни лице по защита на личните данни.


Обща информация

При събирането и обработването на вашите лични данни, APTEKA-ANETA се подчинява на редица закони и нормативни правила, които разпореждат как да бъдат извършвани тези действия, за какви цели и какви гаранции за защита на личните данни да бъдат приложени. Относимата нормативна уредба включва, но не се ограничава до Общия регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 679/2016), Закона за защита на личните данни, както и свързаните с тях актове.

Принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни

Ние спазваме следните принципи при обработката на вашите лични данни:

• законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;

• ограничение на целите на обработване;

• свеждане до минимум на събираните данни;

• точност и актуалност на данните;

• ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;

• цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни;

• отчетност.


Защо събираме личните данни и за какво ги използваме

APTEKA-ANETA обработва вашите лични данни за целите, описани по-долу:

- за регистрация и управление на профила ви, включително, за да ползвате услуги, изискващи регистрация и/или плащане в нашите сайтове;

- за регистрацията и допускането ви до събитията, които APTEKA-ANETA организира или им е съорганизатор;

- за измерване и проследяване на потребителското поведение в сайтовете на APTEKA-ANETA с цел подобряване на нашите продукти и вашето потребителско преживяване;

- за да ви показваме релевантни за вас реклами и съдържание;

- за управлението на вашите абонаменти за изданията на APTEKA-ANETA;

- да ви изпращаме имейл бюлетини, за които вие изрично сте се абонирали;

- да ви изпращаме съобщения за наши продукти и услуги, ако изрично сте дали съгласието си за това;

- да ви изпращаме съобщения за продукти и услуги на наши Партньори, когато изрично сте дали вашето съгласие за това.


Какви лични данни събираме от вас?

В по-голямата част от случаите събираме данни от вас, които са изрично посочени в закона или такива, които са необходими за сключването и изпълнението на определен договор между нас.

Ще ви информираме по ясен и прозрачен начин в случай, че се налага да събираме от вас лични данни, които не са изрично посочени в закона като задължителни, но APTEKA-ANETA намери за необходимо и/или има легитимен интерес от тяхното събиране или е необходимо да защитим ваши жизненоважни интереси.

Данни за целите на ползването на услуги и регистрация в мрежата от сайтове на APTEKA-ANETA

Във формите, чрез които се въвеждат лични данни, ясно обозначаваме кои данни са задължителни за предоставяне. Това са такива данни, без които е невъзможно да предоставим съответната Услуга или част от нея.

Регистрация/Създаване на профил. Част от Услугите, предоставяни по силата на Общите условия, които представляват договор между нас, са достъпни след регистрация. За да се регистрирате и създадете профил, е необходимо да въведете: имейл адрес и парола. В допълнение се съхранява информация за извършването на регистрацията и съгласяването с Общите условия за ползване (дата, час и IP адрес).

Вие можете да се регистрирате и като използвате профилите си във Facebook, Google+ или LinkedIn. В тези случаи ние събираме данни от профила ви в съответната социална мрежа, като те могат да включват имейла ви, имена, снимка, възраст, професионална информация и др. Имайте предвид, че ние събираме тези данни само при положение, че вие сами сте предоставили разрешение на съответната социална мрежа чрез опцията за поверителност, която се показва точно преди да се регистрирате на нашите сайтове.

Независимо как ще изберете да се регистрирате, всеки профил става част от мрежата регистрирани потребители на APTEKA-ANETA.

Данни, съхранявани във вашия профил. За целите на някои от предоставяните Услуги имате възможност да създавате и/или съхранявате във вашия профил информация като снимка, кратка биография, информация за ваши профили в социални мрежи, информация за вашите пол, възраст, образование, професионален статус и доход. Вие преценявате самостоятелно дали и какви данни, отнасящи се до вас, да съхранявате във вашия профил.


Снимка

Включването на снимка във вашия акаунт е изцяло по ваш избор. Тя е част от публичния ви профил в мрежата от регистрирани потребители на APTEKA-ANETA и се вижда от останалите регистрирани потребители. Снимката се показва например до вашите коментари под статиите и помага на другите потребители да се ориентират, че вие сте оставили съответния коментар. Моля, имайте предвид, че ако използвате възможността за влизане в профила си чрез ваш профил в някоя от социалните мрежи Facebook, Google+ или LinkedIn, профилната ви снимка от съответната мрежа може да замени снимката, която сте качили в профила си, като това зависи от това дали вие сте дали такава възможност в настройките си в съответната социална мрежа.


Потребителско име

Потребителското име е уникален низ от букви и цифри, който системата ви дава автоматично при регистрацията ви. То се използва за целите на функционирането на APTEKA-ANETA и не може да се променя.


Вашите имена

При регистрацията си можете да попълните имената си, но това не е задължително. Ако го направите, останалите потребители в мрежата ще могат по-лесно да ви разпознават и да се свързват с вас. Например имената ви ще излизат до коментарите, които оставяте под статиите. Ако не сте ги попълнили, там ще излиза потребителското ви име.


Данни за вашите демографски характеристики, работа, доходи и професионален статус

В профила си  имате възможност да попълните данни за своите пол, година на раждане, образование, държава и град, в който се намирате, форма на заетост, бранш, в който работите, позиция в служебната йерархия, брой заети във фирмата, месечен доход и типа отдел, в който работите. Попълването на тези данни е изцяло по ваш избор. Ние ги използваме със статистически цели, за да знаем какви са регистрираните потребители на APTEKA-ANETA. Ако изрично ни дадете съгласието си, може да използваме тези данни, за да ви изпращаме по имейл съобщения за наши и на наши партньори събития, продукти и услуги, които считаме, че биха били интересни за вас.


Също така използваме тези данни, за да ви показваме съдържание или реклама, които може да са интересни за вас. Имате право да възразите срещу това, като ни пишете на sales@apteka-aneta.com .

Данни за целите на публичния ви профил в мрежата с регистрирани потребители на APTEKA-ANETA

В профила си в id.capital.bg имате възможност да попълните данни за свои профили в социалните мрежи LinkedIn и Twitter, кратка биография, интернет адрес на ваш личен сайт/блог, както и подписа ви във форумите на APTEKA-ANETA, който ще излиза под коментарите ви под статии. Попълването на тези данни е изцяло по ваш избор. Те се виждат от останалите потребители. С тях вие ставате по-разпознаваеми за другите потребители.

Данни, свързани с имейл бюлетините, за които сте се абонирали

Вие сами и доброволно се абонирате за медийните бюлетини, които APTEKA-ANETA предлага. За повечето бюлетини това става от настройките на профила ви, като абонаментът за всеки бюлетин може да бъде прекратен във всеки един момент, когато сте влезли в профила си, в менюто Бюлетини.


Някои бюлетини са достъпни за абонамент извън профила ви. При абонирането за тях ви изпращаме имейл за потвърждение и активиране на абонамента и запазваме IP, дата и час (timestamp) кога сте направили това.

Логове (Log files), свързани със сигурност, техническа поддръжка, развитие и др.

Логовете са файлове, които записват събития във и взаимодействия между системите и/или между потребители и дадена система.


В сайтовете ни се използват логове със следните цели:

За подсигуряване на надеждното функциониране на Услугите и установяване на технически проблеми;

За подсигуряване сигурността на Услугите и откриване на злонамерени действия;

За развитие и подобряване на Услугите в Сайта;

За измерване на посещаемостта и ползваемостта на Сайта;


Лог за влизане в акаунт

Този лог дава възможност да бъдат установени и автоматично блокирани нерегламентирани опити за достъп до акаунти. Той съдържа дата и час на влизането в акаунта и информация дали влизането е през мобилна версия, приложение или десктоп браузър, информация дали влизането е с профил от някоя социална мрежа (social login), IP адрес.

Сървърни логове, логове на устройства за защита на сигурността (Web Application Firewalls) и др. устройства, попадащи в тази категория

Тези логове са необходими за установяване на технически проблеми, откриване на злонамерени действия и др. от посочените по-горе цели. Логовете могат да съдържат следната информация: дата и час, IP адрес, URL, информация за браузър и устройство.

Данни, които събираме при регистрация за Събития, които APTEKA-ANETA организира

Когато се регистрирате за събитие, което APTEKA-ANETA организира или е съорганизатор събираме от вас следните данни: име и фамилия, позиция в компанията, компания, в която работите, адрес (на компанията), пощенски код (не е задължителен), телефон за контакт, имейл. Данните са необходими за предоставянето на услугата и идентификацията ви за допускане до даденото събитие.


За целите на събития със специален пропускателен режим може да събираме и други данни, за целите на допускане до събитието.


Данни, които събираме за целите на абонаменти за издания и услуги

За целите на абонаментите за нашите издания, събираме от вас следните данни:


Име и фамилия, телефон, имейл, длъжност, ЕГН (когато се налага издаване на фактура на лицето), адрес, документ, удостоверяващ, че лицето е студент, издаден от съответната институция (за студентските абонаменти).

Данните са необходими за предоставянето на услугата.


Oбработване на лични данни на лица под 14 години

За нас е важно да предприемем допълнителни предпазни мерки за защита и безопасност на децата. По тази причина деца под 14 години нямат право да си създават профили в сайтовете на APTEKA-ANETA без изричното съгласие на свой родител/настойник. APTEKA-ANETA ще изтрие всеки профил, който е създаден от дете на възраст под 14 години без разрешение на родител/настойник, в най-кратък срок, след като сме информирани за това.


Ако сте под 14 години, моля, не изпращайте и не публикувайте никаква информация за себе си, включително, но не само име, адрес, телефонен номер, имейл адрес и други.


Бисквитки и други пасивни технологии

APTEKA-ANETA използва "бисквитки" и други технологии за проследяване, които събират информация, от вас при взаимодействие с нашите сайтове, за да подобрим тяхното представяне и вашето преживяване.


Какво са бисквитки?

Бисквитките са малки текстови файлове, които уебсайтът може да запише на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате страница или сайт. Бисквитката ще помогне на сайта или на други сайтове да разпознаят вашето устройство следващия път, когато го посетите. Web beacons или други подобни файлове могат да правят същото. Използваме термина бисквитки в тази политика, за да назоваваме всички файлове, които събират информация по този начин.

Бисквитките изпълняват множество различни функции. Например, те ни помагат да запомним вашето потребителско име или предпочитания, да анализираме колко добре се представят нашите сайтове, да ви показваме реклами, които вярваме, че са релевантни на вашите интереси или дори ни позволяват да ви препоръчаме съдържание, което смятаме, че ще бъде интересно за вас.

Повече за бисквитките, както и начини да откажете използването на бисквитки на вашето устройство можете да откриете в нашата Политика за бисквитките.


Видеонаблюдение

В нашите обекти се осъществява видеонаблюдение. Видеонаблюдението е на основание нашия легитимен интерес, с цел охрана на обектите и активите на APTEKA-ANETA. Видеонаблюдението се извършва при отчитане на правата и свободите на физическите лица и периметърът му е ограничен само до необходимата за целите на охраната степен. Предприети са необходимите технически и организационни мерки, за опазване на поверителността ви. Записите се съхраняват за срок не по-дълъг от 30 дни, след което се унищожават.


Данни, събирани от други източници

Възможно е да събираме информация за вас от други законни източници с цел да ви предоставим качествено нашите услуги. Такива източници са информация от наши партньори (в случай, че вие сте се съгласили), публично достъпна информация.


Тази информация включва:

- данни за осъществяване на контакт с вас;


- публично достъпна информация с данни за лицата, представляващи вашата организация.


Друга публично достъпна информация събираме само, след като имаме изричната декларация на лицето, което ги споделя с нас, че вие сте се съгласили да бъдат споделяни с нас.

Когато осъществим контакт с вас, ще ви кажем откъде имаме вашите лични данни, в случай че не сме ги събрали ние лично от вас.

Вашето съгласие и нашият легитимен интерес

Извън случаите, в които събираме личните данни въз основа на закон, договор, легитимен интерес или да защитим вашите жизненоважни интереси, ще поискаме вашето съгласие.


Ще използваме личните ви данни само след вашето изрично съгласие за конкретната цел.

Имате право, ако на по-късен етап размислите, да оттеглите съгласието си.

В случаите, в които се наложи събиране на Ваши лични данни от вас поради наш легитимен интерес или да запазим вашите жизненоважни интереси, ще ви информираме своевременно, както и ще ви разясним правата ви.


Имате право да възразявате срещу това да събираме ваши лични данни, ако смятате че нямаме легитимен интерес да ги събираме. Ще предприемем допълнителни мерки, както ще ви предоставим допълнителна информация и нашите мотиви в срок не по-дълъг от 1 месец от вашето искане.


Разкриване на Ваши данни пред трети лица

APTEKA-ANETA разкрива вашите лични данни само в следните случаи:


- само пред държавни органи, институции и лица, на които сме длъжни да предоставяме лични данни по силата на закон;


- на лица, които по възлагане поддържат оборудване, софтуер и хардуер, използвани за обработка на лични данни;


- на наши партньори, които работят по възлагане на APTEKA-ANETA на основата на договорни отношения и ни помагат да ви предоставим услугите си и с които имаме споразумения за запазване на конфиденциалността на информацията и защита на лични данни.

APTEKA-ANETA взема мерки всички тези лица да прилагат същата защита към вашите лични данни, както нашите собствени служители и да се съобразяват с Политиката на APTEKA-ANETA за защита на личните данни. За нас е важно да ползваме услугите само на такива лица, които се отнасят отговорно към защитата на личните данни и прилагат подходящи технически организационни мерки.

Използваме доставчици на услуги при обработването на лични данни за някои цели, като например измерване и проследяване на потребителското поведение в сайтовете, изпращане на имейл съобщения, споделяне на съдържание от потребителите, вход с профил от социални мрежи и др. Тези компании са (без изброяването да е изчерпателно):


- Google (с Google Analytics, Google Tag Manager, DoubleClick for Publishers, AdX, AdSense, AdWords, Google Plus): https://privacy.google.com


- Facebook (с Facebook Tracking Pixel, Facebook Tools – Plug-in "like" button, Sign in with Facebook profile и др.) : https://www.facebook.com/privacy/


- LinkedIn : https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy


- оnthe.io : https://iotechnologies.com/pp


- Yandex (с Yandex Metrica) : https://metrica.yandex.com/about/info/privacy-policy


- Gemius : https://www.gemius.com/privacy-policy.html


- Digital Metrics (с MailMaker)


- Mail Chimp: https://mailchimp.com/legal/privacy/


- Twitter widgets: https://twitter.com/en/privacy


- Viber (с Viber share button) : https://www.viber.com/terms/viber-privacy-policy/


Мерки за защита

APTEKA-ANETA събира, обработва и съхранява личните данни при спазване на всички законови изисквания и прилагайки адекватни технически и организационни мерки за сигурност.

С цел максимална сигурност при обработка, пренос и съхранение на лични данни, използваме където е необходимо и допълнителни механизми за защита като криптиране, псевдонимизация и други.

Период (срок), в който съхраняваме личните ви данни.

Вашите лични данни се съхраняват за срока, определен в действащите закони, в зависимост от целта, за която са събрани.

В случаи на липса на такъв законен срок, APTEKA-ANETA приема, че ще съхранява вашите лични данни за разумен срок, определен на база допълнителни критерии. Критериите за определяне на срока са съобразени с желанието ни да ви предоставим услуги с високо качество, както и нормално развитие на партньорските ни взаимоотношения.

Целта ни е съхраняването на личните ви данни да изискват минимални действия от ваша страна по пререгистрации или повторно предоставяне на данни.

Когато личните данни, които събираме, вече не са необходими за упоменатите цели, ние ги заличаваме, анонимизираме или ги унищожаваме по друг надлежен начин.

Без списъкът да е изчерпателен ето изброени сроковете, за които съхраняваме някои от данните, които обработваме:


Трафични данни

Съгласно Закона за електронните съобщения, трафичните данни се съхраняват за период от 6 месеца.

Данните, които сте попълнили в профила си

За периода на поддържане на профила ви или до изтриването им от вас.


Бисквитки

За периода на валидност, за който се записва съответната бисквитка.

Упражаняване на вашите права на субект на данни по GDPR


Регламентът за защита на личните данни ви дава определени права като субект на данни, които са изброени по-надолу. За да упражните някое/и от тези права, вие трябва да ни изпратите Искане за упражняване навашите права по GDPR. Искането се подава лично от вас, като субект на данните или от изрично упълномощено от вас лице чрез нотариално заверено пълномощно.


Искането трябва да съдържа име, адрес и други данни за идентификация на физическото лице, за чиито данни се отнася искането, описание на искането, до кои лични данни се отнася, препочитана форма за отговор и действия по Регламента, подпис, дата и адрес за кореспонденция. Искането може да бъде подадено и по електронен път по реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги.

Ако имаме основателни опасения във връзка със самоличността на физическото лице, което подава искането, ние може да поискаме предоставянето на допълнителна информация, необходима за потвърждаване на самоличността.


Можете да попълните формата с Искане за упражняване навашите права по GDPR от тук.


Вашето право на достъп и получаване на информация


Имате право да поискате достъп до вашите лични данни по всяко време.


Имате право да знаете какви лични данни обработваме за вас и за какво ги използваме, как ги съхраняваме.


С тази Декларация за поверителност ви уведомяваме по какъв начин обработваме личните данни и как ги съхраняваме.


Достъп до данните си можете да осъществите по всяко време, чрез предвидените във вашия профил функционалности или като ни изпратите Искане за упражняване на вашите права по GDPR на sales@APTEKA-ANETA.COM


В редките случаи, в които не можем да осигурим достъп до личните ви данни в срок не по-дълъг от 1 месец, ще ви посочим причините.


Вашето право на корекция


Също така, имате право да поискате APTEKA-ANETA да коригира всякакви неточности в личните ви данни. Вие можете да коригирате данните си сами чрез функционалностите, осигурени в личния ви профил.

За въпроси и уточнения, моля пишете на sales@apteka-aneta.com

За да поискате корекция, трябва да ни изпратите Искане за упражняване на вашите права по GDPR на същия имейл.


Право да бъдат изтрити вашите лични данни (право "да бъдеш забравен")

При определени обстоятелства вие имате право да поискате личните Ви данни да бъдат изтрити. Такива обстоятелства са:


- личните ви данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;

- в случай че сте оттеглили съгласието си за обработване на личните ви данни;

- ако личните ви данни се обработват незаконосъобразно;

- в случай че сте възразили срещу обработването на личните ви данни;

- други случаи, предвидени в законодателството, уреждащо защитата на личните данни;


За упражняване на правото "да бъдеш забравен" е необходимо да ни изпратите Искане за упражняване на вашите права по GDPR.

В някои от случаите ние сме задължени по закон да съхраним вашите лични данни. В тези случай няма да е възможно да изтрием от нашите системи вашите лични данни.


Други Ваши права

Извън гореизброените права имате право да поискате:

- да поискате ограничаване на обработването на личните ви данни за определен период от време;

- да възразите срещу обработването;

- преносимост на данните.

За целта също е необходимо да ни изпратите Искане за упражняване на вашите права по GDPR.

Изброените права зависят от конкретната причина, поради която обработваме вашите лични данни.

Обърнете се към нашите служители, в случай че имате въпроси.

Нашите служители;

- ще ви съдействат при упражняването на вашите права;

- ще ви информират допълнително за всяко едно Ваше право.

Стремим се винаги да удовлетворим исканията ви, когато тези искания са допустими и основателни както и да ви дадем отговор в законоустановения срок.

В редки случаи, може да се наложи да удължим този срок, но с не повече от допустимия и максимално разрешен срок по закон.


Право на жалба

В случай че сметнете, че нарушаваме вашите права, може да се свържете с нас, за да проверим въпроса.

Нашето "Длъжностното лице по защита на данни" е на Ваше разположение на имейл: sles@apteka-aneta.com

Също така имате право и да подадете жалба пред Комисията за защита на личните данни:

Наименование

Комисия за защита на личните данни

Седалище и адрес на управление

гр. София 1592, бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 2

Адрес за кореспонденция

гр. София 1592, бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 2

Телефон

02 915 3 518

Интернет страница

www.cpdp.bg

Актуализация/обновяване

Настоящата декларацията се ревизира и актуализира от нас регулярно, с цел да сме максимално ясни, точни, прозрачни и да обхванем нововъзникнали при нас промени (в случай на необходимост).


Дата на последна актуализация – август 2020 г.